Allmän info & avbokningspolicy

vid bokning av reikikurser 

Bokning och avbokningspolicy


Följande gäller för de som bokar reikikurser: Efter att din bokning är mottagen så kommer du få ett mail med information om kursen samt ett separat mail med en anmälningsavgift på 800 kr. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid återbud. När du betalat anmälningsavgiften har du säkrat din plats på kursen och har därmed en definitiv plats. Denna anmälningsavgift är inkluderad i hela kursavgiften och den gäller för den specifika kurs och kursdatum som bokas. Resterande kursavgift betalas på plats vid kurstillfället. Skulle du bli sjuk, så erbjuds du plats på annan reikikurs enligt överenskommelse, så att datum passar dig samt att det finns ledig plats på kursen. Ingen anmälningsavgift tillkommer vid ombokning (ombokning får endast ske 1 gång) av kurs pga sjukdom under pågående covid-19 epidemi. För att ombokningen ska gälla utan att betala en till anmälningsavgift, så måste den ske i samband med att man meddelar sin frånvaro till den första kursen man bokat sig på. 

För reikibehandlingar: Avbokning ska ske senast 24 timmar innan behandlingen, med undantag vid förskylningssymptom - då går ombokning att göra samma dag som din bokade tid. Vid uteblivet besök debiteras hela summan.

Kvalitetsäkring

För att säkra en hög kvalitet, så är det högst 8 st deltagare per reikikurs. Detta för att det ska finnas möjlighet för reflektion, diskussion och frågor för samtliga deltagare. Samtliga reikikurser inkluderar både teori och praktik, där målet är att varje elev ska känna att de behärskar en reikibehandling självständigt samt få en god förståelse för reiki. På grundkursen i reiki går vi igenom patientsäkerhetslagen och det ingår alltid ett kompendium och diplom på varje kurs. Reikikurserna inkluderar fortsatt support efter behov. Helena Jirenfelt, som driver Göteborgs Reiki, är medlem i Sveriges Förenade Reikiförbund och följer deras riktlinjer för en kvalitetssäkrad kurs. 

Reiki är friskvård

Reiki är godkänd av Skatteverket som en friskvårdsmetod, både som behandling och som utbildning för självhjälp. Det innebär att kostnaden för arbetsgivare är avdragsgill enligt de gängse reglerna, och att det då är en skattefri förmån för arbetstagaren. Sedan kan förstås varje arbetsgivare själv bestämma hur arbetstagaren får använda bidraget.